Vapaaehtoistoiminta ja varainhankinta

 

Teemme yhdistyksessä paljon varanhankintaa toimintamme eteen.

Vuoteen mahtuu monenlaista kampanjaa. Ota osaa talkoo-kampanjoihin, ostamalla 4H-tuotteita tai varainhankinta tuotteiden myyjänä :)

 

 

 


 

 

 

4H-toiminta perustuu toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten joukon yhteistyölle, mikä korostuu varsinkin pienten yhdistysten kohdalla, kuten täällä Posiolla.

Vapaaehtoistoiminnan tapoja on monia. Voi toimia luottamushenkilönä, kerhonohjaajana, leirinohjaajana, isäntäperheenä, unohtamatta varainhankintaan osallistuvia vapaaehtoisia. 

4H-toiminnan pitäminen nykyisellään ja varsinkin sen lisääminen alueellamme on vahvasti sidoksissa vapaaehtoistoimijoihin.

 

Valtakunnallisesti

Vapaaehtoisia on luottamushenkilöinä mukana järjestön toiminnassa noin 3 000 henkilöä. Kerhojen ohjaustehtävissä toimii vapaaehtoisina vuosittain yli 3 500 henkilöä, joista nuoria (alle 18-vuotiaita) yli 2 000 ja aikuisia (yli 18-vuotiaita) noin 1 400 henkilöä. Lisäksi vapaaehtoiset osallistuvat leirien, retkien, kurssien ja muiden tapahtumien järjestämiseen sekä muun muassa järjestön varainhankintaan.

 

Vapaaehtoistoimijoiden työskentelyedellytysten varmistaminen on 4H-järjestössä ensiarvoisen tärkeää. Se on osa toimihenkilöiden jokapäiväistä työtä.

 

Paikallisesti

Posiolla vapaaehtoiset osallistuvat varainhankintakampanjoihin, muodostavat yhdistyksen hallituksen, toimivat kerhonohjaajina tai avustavat kerhoissa asiantuntijoina ammatin tai harrastuksen pohjalta.

Kaipaamme vapaaehtositoimintaan myös isäntäperheitä kansainväliseen nuorisovaihtoon.

 

Tahdotko mukaan 4H-VIP - joukkoon?

 

Mikäli paikallinen vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, voit ilmoittautua suoraan yhdistykseemme. Kätevimmin se käy alla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Kerhonohjaajat koulutetaan, myös aikuiset. Muihin vapaaehtoistoiminnanmuotoihin saa tukea omasta yhdistyksestä tai piiristä. Vapaaehtoisille ei makseta palkkaa, nuorille kerhonohjaajille maksetaan palkkio.